Lajme

Vendet që do të mbesin sot pa rrymë deri në 8 orë!

Kompania për Distribuimin e Energjisë Elektrike në Kosovë (KEDS) ka njoftuar se për shkak të punimeve të domosdoshme për siguri të sistemit, të shtunën (05.11) në disa lokalitete të vendit do të ketë ndërprerje të energjisë elektrike.

Orari i ndërprerjes së energjisë elektrike sipas rajoneve:

Prishtinë

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1.

Nga TS 110/35/10kV Prishtina 1 do të ndërprehet:

TR 1 dhe TR 2 ana 35kV – Prishtina II (H08), Badovci (H09), Prishtina I (H02 dhe H07), Fushë- Kosova (H06), Mazgit (H03) – Besia, dhe pa tension mbesin të gjitha daljet 10(20)kV prej orës 11:00 deri në ora 15:00.

Vendet: Prugovci-1(te Villa Natyra, Verbovcët, Lupçi i Poshtëm, Vranidolli, Tenezhdolli, Kazerma e FSK-së në Vranidoll, Barilevë Lecët,Te kanali Besi, Leban te baza 1, Prugovc Extra Dragusha, Leban Dobratiqët, Besi Ambulanca 1, Rimanishta, Betonjerka private Lebanë, Objekti privat Deshishku, Zenit, Jaha Company, Prugovc Zuqollët, Besi Pompat dhe NTPM Tehnologie Mabetex Group Shpk-Rrustem Pacolli, Enti Higjenik, Spitali Amerikan, Forenzika TMK-1, Furra- Zona industriale, Zjarrfikësët, Mehanika, Don Bosko, Qendra e Aftësimit Profesional, Policia – Ballistika, Rruga Dervish Hima (një pjesë e lagjes Kalabria – banesat e Arabëve), Trio Construsion, Nartel, Europrint, Lagjja Emshiri (një pjesë), Valoni Petroll, Banesat Marigona, Shtypshkronja Rezniqi, Furra Kobake, Merkom pezho, panorama, Internation helth center, Lagjja Logreta, Albert Rudari, Bt Luli, Betonjerka Renulual Betoni, Auto sherreti, Objekti i ish tjerrtores, IPKO, Drejtoria-Batllava dhe Exlusivi 1 dhe Exlusiv 2, Mramori, Slivova, Brusi, Busia, Zllasha, Viti e Marevcit, Mareci, Hajvalia, Graçanica, Padalishta, Te mbeturinat, Graçanica, Padalishta, Te mbeturinat, Ibër Lepenci dhe Lindja, Minierat Kishnicë, Minierat Kishnicë Trepça N.Berde, Bejta komerc kishnic, Janjeva, Shashkovci, Akllapi, Tërbovci, Gushterica e Epërme, Shushica, Badovc i ri, Metaliku-Janjevë, K.U.R. “PRISHTINA”, ”GC METAL” SH.P.K Florin Imeri; rrugët: Dardania (një pjesë), Xhemajl Mustafa (një pjesë), Nënë Tereza (një pjesë), Shefki Kuleta (një pjesë), Enver Maloku (një pjesë), Hajrullah Zymi (një pjesë), Albulena (një pjesë), Nora Kelmendi (një pjesë), Theranda (një pjesë), Besa Besë (një pjesë), Pjetër Budi (një pjesë) dhe Idriz Breznica (një pjesë), një pjesë e Zonës Industriale në Fushë- Kosovë.

Arsyeja: Mirëmbajtja preventive e nënstacionit.

2.

Nga NS 110/10(20)[kV] Prishtina 7

NS 10/04(kV) Matiqan 4 (kodi: 19000079007) nga ora 09:00 deri ora 14:00

Vendet: Lagjja afër Restaurant Villa Piknikut – Zona Matiçani 4

Arsyeja: Punime në rregullimin e tensionit te konsumatorët.

3.

NS 35/10kV Koliqi do të ndërprehet:

LP 10kV Sharban (kodi: 14016003) nga ora 10:00 deri 13:00

Vendet: Sharban, TS Sharban,TS Alshiqt, TS Halabak, TS Dyzi 1 dhe 2, TS Tërrnavë, TS Vanovcë dhe TS Bellopojë 1,2,3,4 TS Private (Bellopojë).

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, ndërrimi i izolatorëve dhe shtyllave, shtrëngimi i përçueseve.

Pejë:

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1.

NS 110/10[kV] Peja 2 do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Loxha (kodi: 51000008) nga ora 10:00 deri në ora 15:00

Vendet – fshatrat: Graboc, Lubeniq, Loxhë, Raushiq, Raushiq i Ri (një pjesë), Strellc i Epërm, Zagerme (një pjesë) dhe Zllopek (një pjesë), si dhe një pjesë e rrugës Dardania 2.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, ndërrimi i shtyllave, shtrëngimi i përçuesve, ndërrimi i izolatorëve.

* * *

Punime në projekte investive

1.

Nga TS 110/10kV Klina do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Jashanica (kodi: 52000003) prej orës 10:00 deri në ora 11:30

Vendet: Pograxhë, Qupevë, Jellovc, Resnik, Jashanicë, si dhe Led Light Tehnology

Arsyeja: Projekte investive, sanimi i vërejtjeve në projektet KEDS 2016, Shtaricë.

* * *

Punime nga palët e treta

1.

NS 35/10[kV] Klina do të ndërprehet:

LP 10[Kv] J05-Zajmi (kodi: 52000104) nga ora 09:00 deri në 15:00

Vendet – fshatrat: Bokshiq, Deiq, Dollovë, Drenovcë, Dugojevë, Grabanicë, një pjesë e Klinës, Polce (një pjesë), Potërç, Potërç i Epërm, Videjë dhe Zajm.

Arsyeja: Punët që duhet të kryhen sipas pëlqimit elektro-energjetik dhe projektit të aprovuar.

* * *

Punime nga palët e treta

1.

NS 110/10[kV] Peja 2 do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Loxha (kodi: 51000008) nga ora 12:00 deri 12:30

Vendet – fshatrat: Graboc, Lubeniq, Loxhë, Raushiq, Raushiq i Ri (një pjesë), Strellc i Epërm, Zagermë (një pjesë) dhe Zllopek (një pjesë), si dhe një pjesë e rrugës Dardania 2.

Arsyeja: Demontimi i trafoshtyllës ekzistuese.

Ferizaj

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1.

Nga NS 35/10[kV] Ferizaj III do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Ylli 3 me (kod: 40042017) nga ora 09:30 deri në ora 12:00

Vendet -rrugët: 12 Qershori, 15 Shkurti (një pjesë), Agim Matoshi (një pjesë), Asim Vokshi (një pjesë), Avdyl Dura, Besim Rexhepi, Dëshmorët e Kombit, e Ilirisë, Ejup Statovci (një pjesë), Enver Topalli, Gjemajl Kada (një pjesë), Hamëz Jashari, Imri Halili (një pjesë), Indrit Cara (një pjesë), Metush Krasniqi (një pjesë), Rexhep Bislimi, Rifat Berisha (një pjesë), Xhemajl Kada (një pjesë) dhe Saranda (një pjesë).

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, rritje e fuqisë së trafostacioneve të mbingarkuar.

2.

TS 35/10 KV Shtime do të ndërprehet:

Dalja 10kV Caraleva (kodi 41046004) nga ora 09:00 deri në ora 14:00

Vendet: Një pjesë e Shtimes, Qesta Reçakut, Reçaku, Belinci, Caraleva Topilla, Llanishat, Devetaku, Grejqevci, Zborci, Pjetkreshtica, Duga dhe Karaçica.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive.

3.

TS 35/10 kV Magure do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Fshatrat (kodi: 41048002) prej orës 09:00 deri në ora 16:00

Vendet – fshatrat: Blinaj (një pjesë), Dorajë e Madhe, Dobrajë e Vogël, Krojbardh (Dorajë e Madhe), Leshan (Gllanic) (një pjesë), Magurë, Medvec, Poturoc, Qylagë, Rrezja, Torinë dhe Vërshec.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, pastrimi i linjave shpërndarëse nga vegjetacioni.

* * *

Punime nga palët e treta

1.

TS 110/35/10 kV Lipjan do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Zona Industriale (kodi: 41000009) prej orës 11:00 deri në ora 14:00

Vendet: Një pjesë e fshatit Konjuh dhe disa konsumatorë komercial të fshatit Livagjë/ Livade, Magjistralja Ferizaj-Prishtinë dhe Magjistralja Lipjan-Prishtinë.

Arsyeja: Për realizimin e sistemit hyrje/dalje 10 kV, sipas pëlqimit elektro-energjetik dhe projektit të aprovuar, si dhe rekomandimeve nga komisioni i pranimeve teknike.

Mitrovicë

Punime nga palët e treta

1.

TS 110/10 kV Skenderaj do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Qyteti 2 (kodi: 74000010) prej orës 11:00 deri në ora 15:00

Vendet: rrugët: 17 Shkurti (një pjesë), 18 Qershori, 28 Nëntori – Dardania dhe Fidanishtja, Adem Shala, Adem Jashari (një pjesë) dhe Sheshi Adem Jashari, Arben Haliti (një pjesë), Ali Gashi (një pjesë), Azem Bejta, Azem Galica, Bekim Berisha, Gjon Buzuku (një pjesë), Harun Beka, Ilaz Kodra – Fidanishtja, Lagja II dhe Çamëria, Miftar Bajraktari, Mujë Krasniqi (një pjesë), Osman Geci, Rasim Kiçina (një pjesë), Rexhep Mala (një pjesë) dhe Zahir Pajaziti (një pjesë).

Arsyeja: Për realizimin e sistemit hyrje/dalje 10 kV, sipas pëlqimit elektro-energjetik dhe projektit të aprovuar, si dhe rekomandimeve nga komisioni i pranimeve teknike.

Gjilan

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1.

NS 110/35/10[kV] Viti do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Gërmova (kodi: 61067003) nga ora 10:00 deri në ora 15:00

Vendet – fshatrat: Gërmovë, Goshicë, Sadovinë e Jerlive dhe Verban.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, zëvendësimi i shtyllave të drurit me të betonit dhe ndërrimi i izolatorëve, përforcimi i shtyllave të tensionit të mesëm.