Lajme

Vendet që do të mbesin pa rrymë nesër e pasnesër deri në 8 orë

Kompania për Distribuimin e Energjisë Elektrike në Kosovë (KEDS) ka njoftuar se për shkak të punimeve të domosdoshme për siguri të sistemit dhe për shkak të punimeve në projekte investuese, nesër dhe pasnesër në disa lokalitete të vendit do të ketë ndërprerje të përkohshme të rrymës:

Ky është orari sipas rajoneve:

14.12.2022

Gjakovë

1.

Nga TS 35/10 kV Malisheva do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Mirusha (kodi: 82082002) nga ora 11:00 deri 12:00

Vendet: rr.603 Adem Jashari (1 konsumator), rr.Imer Krasniqi (7 konsumatorë), rr.605 Hamdi Berisha (1 konsumator), Rr.606 Pavarësia (1 konsumator), fshatrat: Bubël, Burim, Carallukë (3 konsumatorë), Damanek, Gurbardhë, Llapçevë, Lubizhdë, Lubizhdë e Malishevës, Lumnishtë, Mirushë, Mrasor, Panorc (një pjesë) dhe Turjakë.

Arsyeja: Evitim rreziku, testimi i mbrojtës për lidhje të shkurt me tokën.

2.

Nga NS 35/10 kV Xërxa do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Fortesa (kodi: 82081009) prej orës 13:00 deri në ora 14:00

Vendet: fshatrat Bellacërkë dhe Sopniq.

Arsyeja: Evitim rreziku, testimi i mbrojtjes për lidhje të shkurtër me tokën.

Mitrovicë

1.

Nga NS 110/10 [kV] Vushtrria 2 do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Novolani (kodi: 73000005) nga ora 10:00 deri ora 10:30 dhe nga ora 14:30 deri 15:00

Vendet: fshatrat: Bukosh, Dervar, Dolak, Druar, Kollë, Mihaliq, Novolan, Reznik, Shallc dhe Vërnicë.

Arsyeja: Krijimi i kushteve të punës pa tension, largimi urave të tensionit të mesëm.

2.

NS 110/10 [kV] Vushtrria 2

Nga Dalja 10[kV] Novolani do të ndërprehet:

NS 10/0.4kV TS Bukoshi-2 (Barakat) (kodi:73000005002) nga ora 10:00 deri ora 15:00

Vendet: TS 002 Bukoshi -2 Barakat.

Arsyeja: Për çështje sigurie, rregullimi i ormanit 0.4kV (bazamentet) ne TS Bukoshi-2 (Barakat) 73000005002.

15.12.2022

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

Prishtina

1.

Nga TS 110/35/10kV Prishtina 1 (H09) do të ndërprehet:

TS 35/10kV Badovci (H03) dhe (H07), pa tension mbesin të gjitha daljet 10kV prej orës 09:00 deri në ora 16:00

Vendet: Mramori, Slivova, Brusi, Busia, Zllasha, Viti e Marevcit, Mareci, Hajvalia, Graçanica, Padalishta, Te mbeturinat, Graçanica, Padalishta, Te mbeturinat, Ibër Lepenci dhe Lindja, Minierat Kishnicë, Minierat Kishnicë Trepça N.Berde, Bejta komerc kishnic, Janjeva, Shashkovci, Akllapi, Terbuvci Gushterica e epërme, Shushica, Badovc i ri, Metaliku-Janjevë, K.U.R. “PRISHTINA”, ”GC METAL” SH.P.K Florin Imeri.

Arsyeja: Vendosja e kabllove të tensionit 10 kV në kthinat, Hajvalia, Graçanica 1 dhe 2.

15.12.2022

Punime në projekte investive

Prishtinë

1.

Nga NS 110/10(20) [kV] Prishtina 7 do të ndërprehet:

TS 10/0.4[kV] TS Zllatar (Kodi: 19000079008) në dy termine nga ora 09:00 deri 12:00 dhe nga ora 13:00 deri 17:00

Vendet: Një pjesë e rrugës “Shkendia “Zllatar.

Arsyeja: Projekte investive, punimet në rrjetin 0.4kV.

2.

NS 110/10 [kV] Prishtina 2 dhe Prishtina 3

do të ndërprehen këta TS nga ora 09:00 deri ora 21:00

P.S: Ndërprerja do të realizohet Transformotor pas Transformotori, jo e gjithë dalja në të njëjtën kohë dhe koha e shkyçjes së transformatorëve në kushte normale nuk do të zgjasë shumë.

1.TS 10/0.4 kV Dukagjini 3 kodi: 12000002013

TS 10/0.4 kV Dukagjini 2 kodi: 12000002012
TS 10/0.4 kV Dukagjini 1 kodi: 12000002095
TS 10/0.4 kV Ministria e Arsimit (MASHT) kodi:12000002135
5.TS 10/0.4 kV Sh. Lartë Teknike kodi: 12000002010

6.TS 10/0.4 kV Shefki Berisha “Terraplan&Partners” Sh.p.k. kodi: 12000002125

7.TS 10/0.4 kV B.Pr. Shaip Zuqolli(Mitrovica) kodi: 12000002126

8.TS 10/0.4 kV Rambuje 1 kodi: 12000002072

9.TS 10/0.4 kV Arif Dërmishi “4A”SH.P.K kodi: 12000002203

10.TS 10/0.4 kV Senol Ata “KONAK”SH.P.K kodi: 12000002186

11.TS 10/0.4 kV Prizreni 1 kodi: 11000021208

12.TS 10/0.4 kV Arian Kastrati kodi: 11000021210

13.TS 10/0.4 kV Besnik Thaqi “IN ON”sh.p.k kodi: 11000021211

14.TS 10/0.4 kV Adrian Krasniqi 2 kodi: 11000021215

15.TS 10/0.4 kV Adrian Krasniqi kodi: 11000021218

16.TS 10/0.4 kV Shefqet Zeneli (objekti banesor) kodi: 11000021149

17.TS 10/0.4 kV Parku 3 kodi: 11000021127

18.TS 10/0.4 kV Nura Group kodi: 11000021247

19.TS 10/0.4 kV Parku 2. kodi: 11000021158

20.TS 10/0.4 kV Pompat e Ujësjellësit Batllavë kodi: 1000021229

21.TS 10/0.4 kV Gustav Majer 1 kodi: 11000021023

22.TS 10/0.4 kV Gustav Majer 2 (novosella) kodi: 11000021251

23.TS 10/0.4 kV Gustav Majer 9 (Qefsere Muhagjeri dhe Sami Hashani) kodi: 11000021169

24.TS 10/0.4 kV Gustav Majer 5 (Haki Turkaj ban. )Shaban Polluzha kodi: 11000021147

25.TS 10/0.4 kV Gustav Majer 8 (Shefqet dhe Sadik) kodi: 11000021168

26.TS 10/0.4 kV Gustav Maier 6 ( Shemsi Pllana) kodi: 11000021164

27.TS 10/0.4 kV Gustave Majer 4 ( Avni Maxhuni në Tringë Is kodi: 11000021134

28.TS 10/0.4 kV Gustav Maier 7 (Islam Caka) kodi: 11000021165

29.TS 10/0.4 kV Gustav Majer 3 (Banesat Makbule Krasniqi dhe Beqi kodi: 11000021137

30.TS 10/0.4 kV Sami Ahmeti kodi: 11000021184

Vendet: Nga një pjesë rrugëve: Rexhep Mala, Karl Gega, Agim Ramadani, Fazli Grajqevci, Ardian Krasniqi, Latif Berisha, Hamëz Jashari, Gustav Majeri, Afrim Vitia dhe Shaban Polluzha.

Arsyeja: Projekte investive, konvertimi i daljes në nivelin e tensionit nga 10kV në 20kV i TS-vë – (P2-P7_Feeder1).

3.

NS 110/10(20) [kV] Prishtina 2 do të ndërprehet:

TS 10/0.4[kV] Rezervoari 3 (kodi: 11000079057) prej 09:00 deri 12:00 dhe prej orës 13:00 deri 17:00

Vendet: rr. Isa Kastrati, rr. Dr.Lec Gradica dhe rr.Manastiri.

Arsyeja: Projekte investive, punimet në rrjetin 0.4kV, kyçjet shtëpiake.

Gjakovë

1.

Nga NS 35/10 kV Gjakova I do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Piskota (Kodi: 80080008) nga ora 08:00 deri 08:30 dhe nga ora 15:00 deri 16:00

Vendet: rruga: Adonis Byci, Ahmet Korenica, Carrapatok, Dardania, Dedë Gjon Luli, Ibrahim Fehmiu, Lekë Dukagjini, Mark Lleshi, Mark Malota, Mithat Frashëri, Nënë Tereza, Pashko Vasa, Rruga Tivarit.

Arsyeja: Krijimi i kushteve të punës pa tension, largimi i urave të tensionit të mesëm.

2.

NS 35/10 kV Gjakova I

Nga Dalja 10[kV] Piskota do të ndërprehet:

TS 10/0.4kV TS 37 me kod: 80080008216 nga 08:00 deri 16:00

Vendet: TS 37, një pjesë e rrugës Nëna Terezë.

Arsyeja: Projekte investive, demontimi i transformatorit të vjetër, demontimi i kthinave të vjetra, montimi i trasnformatorit të ri, montimi i kthinave RMU 2+1.

3.

Nga NS TS 110/10(20)kV Gjakova 2 do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Ura Terezive (kodi: 81000004) prej orës 09:00 deri në ora 17:00

Vendet: fshatrat: Damjan (një pjesë), Fshaj Kushavec, Muhader, Pnish, Rogovë, Smaq dhe Ujëz.

Arsyeja: Projekte investive, ngritja e shtyllave të tensionit të mesëm.