Lajme

Vendet që do mbesin pa rrymë sot deri në 7 orë

Kompania për Distribuimin e Energjisë Elektrike në Kosovë (KEDS) ka njoftuar se për shkak se do të kryhen punime të domosdoshme për siguri të sistemit, nesër dhe pasnesër në disa lokalitete të vendit do të ketë ndërprerje të energjisë elektrike.

15/11/2022 | 00:11

Ky është orari sipas rajoneve:

15.11.2022

Pejë

1.

Nga TS 110/10kV Klina do të ndërprehet:

Dalja 10 [kV] Dresniku (kodi: 52000007) prej orës 12:00 deri në ora 12:30

Vendet: Klinë, Dresnik, Dollc, Gremnikë.

Arsyeja: Evitim rreziku, montimi i izolatorëve të tensionit të mesëm.

Prishtinë

1.

Nga TS 110/10(20)kV

Prishtina 5 do të ndërprehet:

TS 10/04 [kV] Gjon Serreqi (kodi: 13000010055) prej orës 09:00 deri në ora 12:00

TS 10/04 [kV] Herticët (kodi: 13000010041) prej orës 09:00 deri në ora 12:00

Vendet: GJon Serreqi, Herticët dhe rr.Ismet Krasniqi.

Arsyeja: Evitim rreziku, kalimi i rrjetit në shtylla të reja dhe demontimi i shtyllave të vjetra.

2.

Nga TS 110/10(20)kV Prishtina 3 do të ndërprehet:

TS 10/04 [kV] Ismet Krasniqi (kodi: 12000014127) prej orës 09:00 deri në ora 12:00

TS 10/04 [kV] Ismet Krasniqi “Refresh”Sh.p.k(kodi: 12000014064) prej orës 09:00 deri në ora 12:00

Vendet: rr.Ismet Krasniqi dhe Refresh-i.

Arsyeja: Evitim rreziku, kalimi i rrjetit në shtylla të reja dhe demontimi i shtyllave të vjetra.

16.11.2022

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

Gjilan

1.

Nga TS 110/20(10) kV Kamenica do të ndërprehet:

Dalja 10 [kV] Ropotova (kodi: 62000014) prej orës 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: Bozhec, Busavatë dhe Miganoc.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, zëvendësimi i shtyllave të drurit me të betonit dhe ndërrimi i izolatorëve.

Mitrovicë

1.

Nga TS 110/10 kV Vushtrria 2 do të ndërprehet:

Dalja 10 [kV] Martiraj (kodi: 73000009) prej orës 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: Bahri Kuqi, Bajram Imeri, Gojbule, Studime, Sfaraqak, Skrome, Bozhlan, Gumnishte, Begaj

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, vendosja e shtyllave 10kV, shtrëngimi i përçuesve, pastrim i trasesë.

Lexo edhe: Vetura e shkel një 5 vjeçar në Mitrovicë, vdes në vendin e ngjarjes!

2.

Nga TS 35/10 kV Shupkovci I do të ndërprehet:

Dalja 10 [kV] Betonjerka (kodi: 70000104) prej orës 09:00 deri në ora 14:00

Vendet: rrugët: Agim Ramadani, Kemajl Ataturku, Fan Noli (një pjesë), Maria Shllaku (një pjesë), Nystret Musa (një pjesë), Shemsi Ahmeti (një pjesë), Bislim Bajgora (një pjesë), Brigada 141 Mehë Uka (një pjesë), Esat Meholli (një pjesë), Kalabria (një pjesë), Rifat Dedia (një pjesë), Halim Bajgora (një pjesë), Nezir Miftari (një pjesë), Kadri Bistrica (një pjesë) dhe Boletin (një pjesë). Fshatrat: Zabërxhë (një pjesë), Selac (një pjesë), Lisicë (një pjesë) dhe Melenicë.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive.

Pejë

1.

Nga TS 110/35/10 kV Peja 1 do të ndërprehet:

Dalja 10 [kV] Radavci (kodi: 50000004) prej ores 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: Novosella,Radavci,brestoviku,Dogna,Jabllanica e madhe.si dhe BRRE-Hidrocentrali Radavci,

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, ndërrimi i shtyllave, shtrëngimi i përçuesve dhe ndërrimi i izolatorëve

2.

Nga TS 110/10(20)kV Istogu do të ndërprehet:

Dalja 10 [kV] Rakoshi (kodi: 54000001) prej orës 09:00 deri në ora 14:00

Vendet: fshatrat: Bellopojë (një pjesë), Cerkolez, Dubravë (një pjesë), Gurakoc (një pjesë), Kërninë, Kërninë e Epërme, Kovragë, Llukavc i Thatë (një pjesë), Padalishtë, Rakoc, Serbobran, Shushicë, Shushicë e Ulët, Suhogerllë, Uçë, Veriq dhe Zhakovë.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive.

3.

Nga TS 110/10kV Deçani do të ndërprehet:

Dalja 10 [kV] Lumbardhi (kodi: 53000005) prej ores 09:00 deri në ora 16:00

Vendet: Lluka e Epërme, Lluke Gecaj, Pozhari, Gllogjan, Shaptej, Lumbardh, Irzniq, Ratishe, Gramaqel, Maznik

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, pastrimi i linjave shpërndarëse nga vegjetacioni, ndërrimi i shtyllave të tensionit të mesëm.

Prizren

1.

Nga TS 110/35/10 kV Theranda do të ndërprehet:

Dalja 10 [kV] Peqani (kodi: 32000007) prej ores 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: Peqan, Sllapuzhan, Bllacë, Duhël, Nishor, Kosterrc, Breshanc, Semetisht, Gurthyesi Destani Peqan, N.T.P.Kroni Bllacë dhe Pompat e benzinës Bes co.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive (ndërrimi/përforcimi i shtyllave, ndërrimi i TR të mbingarkuar).

Lexo edhe: Targat ilegale në fuqi, Sveçla iu drejtohet me një kërkesë serbëve të Kosovës

2.

Nga TS 110/35/10 kV Theranda do të ndërprehet:

Dalja 10 [kV] Reshtani (kodi: 32000017) prej orës 09:00 deri në ora 14:00

Vendet: Reshtan, Therande (një pjesë), Lagjja Bajraktari, Reshtani 1 dhe Reshtani 3.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive.

Ferizaj

1.

Nga TS 35/10kV Kaçaniku do të ndërprehet:

Dalja 10 [kV] Kaçaniku i vjetër (kodi: 40043007) prej ores 10:00 deri në ora 12:00

Vendet: Doganaj, Duraj, Kaçanik i vjetër, Stagovë, Begracë, Elezaj.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, rritje e fuqisë së transformatorëve të mbingarkuar.

Gjakovë

1.

Nga TS 35/10 kV Gjakova I do të ndërprehet:

Dalja 10 [kV] Skivjan (kodi: 80080009) prej ores 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: fshatrat: Bitesh, Dobrixhë, Dujakë, Firajë, Hereç, Jasiq, Novosellë e Epërme, Novosellë e Poshtme, Osek Hilë(një pjesë), Osek Pashë, Plançor, Skivjan.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, rritje e fuqisë së trafostacioneve të mbingarkuara.