Lajme

Vendet që do mbesin nesër pa rrymë deri në 8 orë

Kompania për Distribuimin e Energjisë Elektrike në Kosovë (KEDS) njofton se nesër do të kryhen punime për siguri të sistemit energjetik dhe si rezultat në disa lokalitete do të ketë ndërprerje të rrymës.

Prishtinë

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1.

Nga NS 35/10 [kV] Koliqi do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Sharban (kodi: 14016003) nga ora 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: Sharban, TS Sharban, TS Alshiqët, TS Halabak, TS Dyzi 1 dhe 2, TS Tërrnavë, TS Vanovcë dhe TS Bellopojë 1,2,3,4 TS Private (Bellopojë).

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, ndërrimi i izolatorëve dhe shtyllave, shtrëngim i përçueseve, ndërrimi i transformatorit energjetik dhe rritja e kapaciteteve transformuese.

2.

Nga TS 220/10 kV Podujeva do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Bajqinë-Pollate (kodi: 14000014) në dy termine nga ora 10:00 deri 10:40 dhe nga ora 13:20 deri 14:00

Vendet: FAN Zahir Pajaziti, Letanc te Rexha, Smajlovit, Bajqinë, Kerpimeh, Repë, Pollatë, Dvorishtë, Sllatinë, Reçicë, Zhiti, Sylevicë, Brezë, Trnavicë, Murgull, Zakut ,Metehi dhe Doberdol.

Arsyeja: Krijimi i kushteve të punës pa tension, largimi i urave të tensionit të mesëm.

3.

TS 220/10 kV Podujeva

Nga Dalja 10 kV Bajqinë-Pollate do të ndërprehen:

TS 10/0.4 kV Zhiti 2 me kod 14000014181 nga ora 10:00 deri ora 14:00

TS 10/0.4 kV Sylevicë me kod 14000014182 nga ora 10:00 deri ora 14:00

Vendet: Zhiti 2 dhe Sylevicë.

Arsyeja: Evitim rreziku, demontimi i shtyllave të tensionit të mesëm.

Pejë

​ Punime nga pala e tretë

1.

Nga NS 110/35/10 [kV] Peja 1 do të ndërprehet:

NS 35/10[kV] KFOR-i Pejë (kodi 500550) dhe pa tension mbetet Një dalje 10kV prej orës 09:00 deri në ora 18:00.

Vendet: KFOR-i Italian në Bellopojë.

Arsyeja: Zhvendosja e rrjetit 35kV, sipas zgjidhjes teknike.

Prizren

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1.

Nga NS 35/10 [kV] Zhuri do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Hoqa e Qytetit (kodi: 30035005) nga ora 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: Fshatrat: Billushë, Hoçë e Qytetit, Jeshkovë, Leskovec dhe Lubiqevë.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive (ndërrimi/përforcimi i shtyllave, shtrëngim i përçuesve).

2.

Nga NS 35/10 [kV] Prizreni IV do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Tabahana (kodi: 30033010) nga ora 11:00 deri në ora 14:30

Vendet: Rrugët: 11 Ismet Jashari – Kumanova (një pjesë), 340 Mentor Krasniqi (një pjesë), 343 Lazër Lumnezi, 346 Pal Paluca, 347 Hyse Rexhepi, 349 Themistokli Gërmenji, 357 Pushkatarët, 358 Bujtinat, 359 Iljaz Kuka, 360 Adnan Krasniqi, 362 Papa Gjon Pali, 366 Anton çetta, 368 At Gjergj Fishta, 381 Indrit Cara – Kavaja, 382 Azem Hajdari, 384 Behari dhe Sheshi Shadërvani.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, ndërrimi i transformatorëve matës rrymor 2×100/5/5A.

Ferizaj

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1.

Nga NS 35/10 [kV] Badovci do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Janjeva (kodi: 10014011) nga ora 09:00 deri në ora 14:00

Vendet: Janjevë, Shashkovc, Akllap, Tërbovc Gushtericë e Epërme dhe Shushicë.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive.

2.

Nga NS 35/10 [kV] Kaçaniku do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Kaçaniku i Vjetër (kodi: 40043007 ) nga ora 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: fshatrat: Bajnicë (një pjesë), Begracë, Doganaj, Duraj, Elezaj, Fusha e Pajtimit (një pjesë), Gabricë, Kaçanik i Vjetër, Koxhaj (një pjesë), Magjistralja Ferizaj-Kaçanik (një pjesë), Stagovë dhe Çardak-Kaçaniku i Vjetër.

Arsyeja: Evitim rreziku – ndërrimi i 6 shtyllave betoni 12/315 pasi shtyllat ekzistuese janë dëmtuar nga moti i ligë.

Mitrovicë

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1.

Nga NS 110/10 [kV] Mitrovica 2 do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Kushtova(kodi: 70000005) nga ora 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: fshatrat: Broboniç, Gradevc (një pjesë), Koshtovë, Koprivë (një pjesë), Vinac, Vinac i Epërm dhe Vinac i Poshtëm.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, ndërrimi i shtyllave, shtrëngimi i përçuesve.

Gjakovë

Punime në projekte investive

1.

NS 35/10[kV] Malishevë do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Carralluka (Kodi: 82082001) nga ora 09:00-10:00 dhe 15:00-17:00

Vendet: Rrugët: 603 Adem Jashari (një pjesë), 605 Rilindja Kombëtare (1 konsumatorë), 606 Pavarësia (1 konsumator), 610 Hisni Mazreku (1 konsumator). Fshatrat: Carallukë, Dragobil, Drenoc, Panorc, Shkarashnikë, Tërpezë e Poshtme, Vërmicë dhe Vërmicë e Malishevës.

Arsyeja: Krijimi i kushteve të punës pa tension, largimi i urave të tensionit të mesëm.

2.

NS 35/10[kV] Malishevë

NS 10/0.4 [kV] të cilët do të ndërprehen nga ora 09:00-17:00

NS 10/0.4 [kV] Caralluka II (Kodi: 82082001016)

NS 10/0.4 [kV] Tërpezë e Ulët II (Kodi: 82082001019)

NS 10/0.4 [kV] Shkarashnik II (Kodi: 82082001021)

NS 10/0.4 [kV] Tërpezë e ulët I (Kodi: 82082001026)

Vendet: Carralluka (një pjesë), Tërpeza (një pjesë) dhe Shkarashniku (një pjesë).

Arsyeja: Projekte Investive, shtrirje e përçueseve, montimi i izolatorëve.

3.

NS 35/10[kV] Gjakova I do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Beci (Kodi: 80080010) nga ora 09:00 deri në ora 17:00

Vendet: fshatrat: Bec, Janosh, Lugbunar, Rr.Mark Malota, Novosellë e Epërme, Novosellë e Poshtme, Osek Pashë, Palabardhë, Qerim, Sopot, Trakaniq.

Arsyeja: Projekte investive, ndërrimi transformatorëve në kuadër te LOT 11 Feeder 2 Gjakovë.

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

Gjilan

1.

Nga NS 110/10 [kV] Gjilani 5 do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Ferma (kodi: 63000011) nga ora 09:00 deri në ora 14:00

Vendet: fshatrat Livoç i Epërm.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive.