Lajme

“Po vijnë ditë të mira për Kosovën”

Analisti, Ben Andoni foli për tensionet mes Kosovës dhe Serbisë.

Ai theksoi se për Kosovën po vijnë realisht ditë të mira dhe për këtë u shpreh se drejtuesit në Prishtinë duhet të tregohen të kujdesshëm.

“Edhe pse kishte tagrin për përcaktimin e datës së zgjedhjeve, Kosova duhet të ishte pak më e matur sepse dialogu po vjen dhe duket dritë në fund të tunelit. Çdo hap e Kosovës duhet të jetë e matur. Pala amerikane po shikohet si zgjidhje, jo vetëm nga Kosova, por edhe nga vet Serbia.

Fati i madh për Kosovën në këto momente është që Vuçiçin po e shohin si personazh grotesk edhe brenda në Serbi. Sot ka marrë goditje të mëdha nga aktorë politikë serbë, të cilët i kanë thënë, 1 mijë njerëzit që t’i do të duhet çosh, nuk bën sens për rezolutën 1244. Ti e ke transformuar. Për Kosovën po vijnë realisht ditë të mira dhe nuk duhet të përdoret gjuhë force. Ajo pjesë, që prej mbylljes së luftës është e pa administruar”, tha Andoni në Debat nga Alba Alishani në A2 CNN.