Lajme

Në këto vende do ketë ndërprerje të rrymës sot dhe nesër deri në 8 orë

Kompania për Distribuimin e Energjisë Elektrike në Kosovë (KEDS) njofton se në ditët e ardhshme do të kryhen punime për siguri të sistemit energjetik.

Si pasojë e këtyre punimeve në disa lokalitete do të ketë ndërprerje të rrymës.

Njoftimi:

27 nëntor 2022

Gjakovë

1.

Nga TS 35/10 kV Gjakova I do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Dalja Erenikut (kodi: 80080011) prej orës 09:00 deri në ora 17:00

Vendet: Fehmi Agani, Lugbunari (1 konsumator), Nënë Tereza (1 konsumator), UÇK, Sadik Pozhegu dhe Wesley Clark.

Arsyeja: Projekte investive, ndërrimi i transformatorëve në kuadër të LOT 11 Feeder 2 Gjakovë.

28 nëntor 2022

Punime në projekte investive

Gjakovë

1.

NS 35/10 [kV] Gjakova 1 do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Cermjani (kodi: 80080012) nga ora 09:00 deri 17:00

Vendet: fshatrat: Bardhaniq, Bare e Madhe, Bec, Bërdosana, Cermjan, Doblibarë, Gërgoc, Jabllanicë, Kodrali, Kralan, Meqe, Netiç, Qerim (2 konsumatorë), Rashkoc, Sukë, Vraniq, Zhabel dhe Zhdrellë.

Arsyeja: Projekte investive, ndërrimi i transformatorëve, ndrrimi i ndarësve, ndërrimi i shkarkueseve si dhe punime tjera elektrike në kuadër të LOT 11 Feeder 2 Gjakovë.

29 nëntor 2022

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

Gjilan

1.

Nga TS 110/20(10) kV Kamenica do të ndërprehet:

Dalja 10 [kV] Strezovci (kodi: 62000005) prej orës 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: Kamenicë (T.S.P.Bazeni, Lagjja Çamëria, Ujësjellësi, Kollarët, Malësia), Moqari i ulët, Reçan, Hajnoc, Meshinë, Bugjenica, Strezoci, Kosovica, Carevci, Bushinca, Tirincë, Krileva, Leshtar, Boleci, Vaganeshi, Kremenatë dhe Rahovica.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, shtrëngim i përçuesve dhe riparim i shtyllave te vjetra dhe ndërrimi i ndonjë izolatori ku ka nevojë.

2.

TS 110/10 kV Kamenica do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Ropotova (kodi: 62000014) nga ora 09:00 deri në ora 14:00

Vendet: fshatrat: Berivojcë (një pjesë), Bozhec, Busavatë, Dobërçan, Drenoc, Drenoc i Ulët, Drenoc i Epërm, Dubovë (një pjesë), Gllogoc, Hodec (një pjesë), Miganoc (një pjesë), Pançellë, Petroc, Ranillug, Ropotovë e Madhe, Ropotovë e Vogël dhe Tomanc.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive.

Mitrovicë

1.

TS 110/10(20) kV Vushtria 2 do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Martiraj (kodi: 73000009) nga ora 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: Rrugët: Bahri Kuqi, Ismajl Qemajli (një pjesë). Fshatrat: Begaj, Gojbulë, Gumnishtë, Karaçë, Novosella e Begut (një pjesë), Shilovicë, Skroma, Studime, Studime e Ulët dhe Studime e Epërme.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, vendosja e shtyllave 10kV, shtrëngim i përçuesve, pastrim i trasesë.

2.

TS 110/10(20) kV Vushtria 2 do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Stacioni Hekurudhor (kodi: 73000004) nga ora 09:00 deri në ora 14:00

Vendet: fshatrat: Akrashticë, Ashlan, Balinc, Beqiq, Bruznik, Bukosh, Dolak, Dubovc, Galicë, Hercegov, Liqej, Lugmir, Mikushnicë (një pjesë), Novolan (një pjesë), Okrashticë, Oshlan, Pantinë, Shtitaricë, Shtruher, Stacioni Hekurudhor dhe Taraxha (një pjesë).

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive.

Pejë

1.

TS 110/10 kV Peja 2 do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Loxha (kodi: 51000008) nga ora 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: Fshatrat: Babiq, Dobërdol, Duboqakë (një pjesë), Firaj (një pjesë), Gorazhdecë, Llozhan, Millovancë, Pishtan (një pjesë), Poqestë, Ramun, Strellcë i Ulët, Vragoc, Zhllopek si dhe pjesë e rrugës Tranzit, Ruzhdi Haxhijaj dhe Dardanija 1,2 dhe 3.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, ndërrimi i shtyllave, shtrëngimi i përçuesve, ndërrim izolatorëve.

Prishtinë

1.

TS 220/35/10 kV Podujeva do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Letanci (kodi: 14000012) nga ora 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: Obrançë, Peran, Obrança 1, 2, 3, Bradash, Bajqinë, Katunishtë, Lepajë, Dobratin 1 dhe Ferma e Pulave Peran.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, ndërrimi i izolatorëve dhe shtyllave, shtrëngimi i përçuesve.

Ferizaj

1.

Nga NS 110/35/10kV Lipjani do të ndërprehet:

LP 10(20)kV Kraishta (kodi: 41000002) nga ora 13:30 deri ne ora 16 :00

Vendet: Fshatrat: Breg i Zi, Bujan, Godanc i Epërm, Godanc i Poshtëm (një pjesë), Hallaç i Madh, Hallaç i vogël, Kraishtë, Martiras (Hallaç i Vogël), Ribar i Madh, Ribar i Vogël, Rinas (Ribar i Vogël), Rinas (Ribar i Madh), Rufc i Ri, Rufc i Vjetër, Varigovc dhe Zllakuqan.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, rritje e fuqisë së trafosatcioneve të mbingarkuar.

2.

TS 110/35/10 kV Lipjan do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Gadime (kodi: 41000013) nga ora 09:00 deri në ora 14:00

Vendet: fshatrat: Babush (një pjesë), Babush i Muhaxherëve, Bjeshkas (një pjesë), Gadime e Ulët, Gadime e Epërme, Vrellë (një pjesë) dhe Vrellë e Goleshit (një pjesë).

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive.

Gjakovë

1.

TS 35/10 kV Malisheva do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Dragobili (kodi: 82082006) prej ores 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: rrugët: 605 Rilindja Kombëtare (3 konsumatorë), 608 Hamdi Berisha (1 konsumator), 557 Bedri Berisha (1 konsumator); fshatrat: Astrazub, Dragobil, Drenoc, Guriq, Janqishtë, Kërvasari, Marali, Maxharrë, Pagarushë dhe Shkozë.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, ndërrimi i izolatorëve dhe shtyllave dhe shtrëngimi i përçuesve.

29 nëntor 2022

Punime në projekte investive

Gjakovë

1.

TS 35/10 kV Gjakova 1 do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Beci (kodi: 80080010) prej orës 09:00 deri në ora 17:00

Vendet: fshatrat: Bec, Janosh, Lugbunari, Novosellë e Epërme, Novosellë e Poshtme, Osek Pashë, Palabardhë, Qerim, Sopot dhe Trakaniq, rruga Mark Malota (një pjesë).

Arsyeja: Projekte investive, ndërrimi i transformatorëve, ndërrimi i ndarëseve dhe shkarkueseve, ndërrimi i konzollave të shkarkueseve dhe punime të tjera elektrike në kuadër të LOT 11 Feeder 2 Gjakovë.

Punime nga palët e treta

Ferizaj

1.

Nga NS 110/35/10kV Lipjani do të ndërprehet:

LP 10 kV Zona Industriale (kodi: 41000009) nga ora 10:00 deri në ora 15 :00

Vendet: Një pjesë e fshatit Konjuh dhe disa konsumatorë komercial të fshatit Livagjë, Magjistralja Ferizaj-Prishtinë dhe Magjistralja Lipjan-Prishtinë.

Arsyeja: Punët që duhet të kryhen sipas pëlqimit elektro-energjetik dhe projektit të aprovuar