Lajme

Lajm i mirë për gurbetqarët tanë në Gjermani, kaq para do të marrin nga shteti

Qeveria gjermane mori një vendim për të paguar 200 euro ndihmë të njëhershme për të zbutur pasojat e rritjes së çmimit të energjisë për studentët dhe pjesëmarrësit e shkollave profesionale.

Rreth 3.4 milionë nxënës dhe pjesëmarrës të shkollave profesionale në Gjermani duhet të përfitojnë nga kjo masë, e cila është pjesë e paketës së ndihmës për qytetarët gjermanë, e cila duhet të lehtësojë pasojat financiare të rritjes së çmimit të energjisë, veçanërisht gazit.

Studentët mund të paraqesin kërkesë për pagesë në një uebfaqe të veçantë dhe kushti është që më 1 dhjetor të këtij viti të regjistrohen në një nga fakultetet në Gjermani dhe të kenë qëndrim të rregulluar në këtë shtet.

Përveç këtyre 200 eurove, tashmë 575 euro ndihmë për shpenzimet e rritura të ngrohjes u jepen studentëve me gjendje më të dobët financiare që janë në programin shtetëror të kreditimit për studimet.

Punonjësit dhe pensionistët do të marrin nga 300 euro si pjesë e paketës së ndihmës. Paketa e ndihmës parashikon mbledhjen e faturave të gazit për muajin dhjetor dhe vendosjen e tavanit të çmimit të gazit nga marsi i vitit të ardhshëm. Mbi 300 miliardë euro janë ndarë për gjithsej tre paketa ndihme nga qeveria federale, të cilat duhet të zbusin pasojat financiare të rritjes së ndjeshme të çmimeve të energjisë.