Të ndryshme

Kjo është arsyeja pse nuk ju lejohet të buzëqeshni në foton e pasaportës

Të keni flokët larg fytyrës dhe të mos buzëqeshni janë vetëm dy nga rregullat që duhet që një pasaportë të jetë e vlefshme.

Në vitin 2005 shërbimi i pasaportave në Mbretërinë e Bashkuar ndaloi buzëqeshjen në fotot e pasaportave për shkak të teknologjisë së re biometrike brenda pasaportës.

Një zëdhënës i Office Home tha për BBC: Kur goja është e hapur mund të krijojë vështirësi për teknologjinë e njohjes së fytyrës në mënyrë efektive.

Kjo ndodh sepse skanimet biometrike të fytyrës zakonisht identifikojnë 14 – 20 pika në fytyrën tuaj (buzë, hundë, sy, etj.)

Pozicioni i fytyrës tuaj zhvendos ato pika dhe mund të shkaktojë vështirësi për të identifikuar se kush jeni.