Lajme

KEDS tregon cilat vende nuk do të kenë rrymë deri 9 orë

Kompania Kosovare për Distribuim me Energji Elektrike në Kosovë (KEDS) ka njoftuar se në disa zona të vendit do të ketë ndërprerje të energjisë elektrike.

Ndërprerja e rrymës do të ndodh për shkak të punimeve që do të kryhen në rrjet.

Njoftimet nga KEDS për punimet në rrjet:

13.11.2022

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

Ferizaj

1.

NS 110/35/10 [kV] Lipjani do të ndërprehet:

Dalja 10 [kV] QMI I (kodi: 41000011) prej orës 10:00 deri në ora 13:00

Pa tension mbesin edhe këta nënstacione:

NS 10/04 [kV] Rezidenca Marigona 1 (kodi: 10000001110) prej orës 10:00 deri në ora 13:00

NS 10/04 [kV] L. Marigona sh.p.k.Erolld Belegu (kodi: 10000001139) prej orës 10:00 deri në ora 13:00

NS 10/04 [kV]Rasim Mrlaku”Marigona Rezidence” (kodi: 10000001158) prej orës 10:00 deri në ora 13:00

Vendet: Magjistralja Ferizaj-Prishtinë (një pjesë), Magjistralja Lipjan-Prishtinë (një pjesë) dhe fshati Suhadoll (një pjesë), Atlantik grup, Universiteti Fama, Solid, Buqaj SH.P.K, Potera, Baki Automobil, Viva Fresh, Hospital Kosova, Magjistralja Ferizaj-Prishtinë (një pjesë), Magjistralja Lipjan-Prishtinë (një pjesë- nga ura e Lipjanit përgjatë rrugës (Zona industriale) deri tek rrethi i Marigonës dhe fshati Suhadoll (një pjesë) dhe një pjesë e lagjes Marigona.

Arsyeja: Evitim rreziku, rregullimin e urave- ndërrimi e shkarkuesve.

13.11.2022

Punime në projekte investive

Mitrovicë

1.

NS 110/10[kV] Skenderaji do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Llausha (kodi: 74000011) prej orës 08:00 deri 08:30 dhe nga ora 16:30 deri 17:00

Vendet: Llausha, Rreci, Gecet, Vojvoda, Manastiri dhe Lagja III e qytetit.

Arsyeja: Krijimi i kushteve të punës pa tension, largimi i urave të tensionit të mesëm.

2.

NS 110/10[kV] Skenderaji do të ndërprehet:

NS 10/0.4kV TS Rreci e re (kodi: 74000011010) prej orës 08:00 deri në ora 17:00

Vendet: TS Rreci – e re.

Arsyeja: Projekte investive, demontimi i përçuesit ekzistues, demontimi i konzollave ekzistuese, shtrirja e përçuesit të ri, montimi i konzollave metalike, montimi i izolatorëve, tokëzimi i shtyllave të tensionit të mesëm si dhe elementet tjera përcjellëse.

13.11.2022

Punime nga palët e treta

Ferizaj

1.

NS 35/10kV Ferizaji 2 do të ndërprehet:

TS – 10/04(kV). ” 1 – Maji ” (kodi: 40041039001) nga ora 08:30 deri 13:30

Vendet: Sheshi ,,Madeline Albraight ‘’, rr. Richard Powell, Seidi Seidiu, 12 Qershori dhe Isak Sadiku.

Arsyeja: Punët që duhet të kryhen sipas pëlqimit elektro-energjetik dhe projektit të aprovuar.

14.11.2022

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

Prishtinë

1.

TS 35/10kV Badovci do të ndërprehet:

Dalja 10 [kV] Graçanica 1 (kodi: 10014004) prej orës 11:00 deri në ora 13:00

Vendet: Graçanica, Padalishta, Te mbeturinat, Graçanica, Padalishta, Te mbeturinat, Ibër Lepenci dhe Lindja.

Arsyeja: Mirëmbajtja preventive, kontrollimi dhe testimi i qarqeve rrymore.

2.

TS 35/10kV Badovci do të ndërprehet:

Dalja 10 [kV] Graçanica 2 (kodi: 10014003) prej orës 11:00 deri në ora 13:00

Vendet: Graçanica- një pjesë.

Arsyeja: Mirëmbajtja preventive, kontrollimi dhe testimi i qarqeve rrymore.

3.

TS 35/10kV Fushë- Kosova II do të ndërprehet:

Dalja 10 [kV] Vragoli (kodi: 15018007) prej ores 09:00 deri në ora 14:00

Vendet: Vragoli, Miradi e Ulët (një pjesë), Batusa, Henci, Lagjja 29 dhe Pompen FAM GAS.

Arsyeja: Mirëmbajtja preventive.

Mitrovicë

1.

TS 110/10(20) kV Vushtria 2 do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Stacioni Hekurudhor (kodi:73000004) prej ores 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: fshatrat: Akrashticë, Ashlan, Balinc, Beqiq, Bruznik, Bukosh, Dolak, Dubovc, Galicë, Hercegov, Liqej, Lugmir, Mikushnicë (një pjesë), Novolan (një pjesë), Okrashticë, Oshlan, Pantinë, Shtitaricë, Shtruher, Stacioni Hekurudhor dhe Taraxha (një pjesë).

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, vendosja e shtyllave 10kV, shtrëngimi i përçuesve, pastrim i trasesë.

Peja

1.

TS 110/10 kV Peja 2 do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Kastrati (kodi: 51000007) prej ores 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: fshatrat: Babiq, Dobërdol, Duboqakë (një pjesë), Firaj (një pjesë), Gorazhdecë, Llozhan, Millovancë, Pishtan (një pjesë), Poqestë, Ramun, Strellcë i Ulët, Vragoc, Zhllopek si dhe pjesë e rrugës Tranzit, Ruzhdi Haxhijaj dhe Dardania 1,2 dhe 3.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive – ndërrimi i shtyllave, shtrëngimi i përçuesve dhe ndërrimi i izolatorëve.

2.

NS 110/10[kV] Deçani do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Ledinat (kodi: 53000001) nga ora 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: fshatrat: Baballoq, Beleg, Carabreg i Ulët (një pjesë), Carabreg i Epërm (një pjesë), Dubravë (një pjesë), Gramaqel, Irzniq, Ledina, Llukë e Epërme (një pjesë) dhe Prekolluk.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive – ndërrimi i transformatorëve të mbingarkuar.

3.

Nga TS 110/10kV Deçani do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Juniku (kodi: 53000007) prej orës 09:00 deri në ora 16:00

Vendet: Lloqan, Dranoc, Sllup, Voksh, Polana, Poberxhë, Prilep, Rastavic, Baballoq, LA Ramadani, Junik, Jasiq dhe Gjocaj.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, pastrimi i linjave shpërndarëse nga vegjetacioni, ndërrimi i shtyllave të tensionit të mesëm.

Gjakovë

1.

TS 35/10 kV Malisheva do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Dragobili (kodi: 82082006) prej orës 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: Rrugët: 605 Rilindja Kombëtare (3 konsumatorë), 608 Hamdi Berisha (1 konsumator), 557 Bedri Berisha (1 konsumator); fshatrat: Astrazub, Dragobil, Drenoc, Guriq, Janqishtë, Kërvasari, Marali, Maxharrë, Pagarushë dhe Shkozë.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, ndërrimi i transformatorit të mbingarkuar në Pagarusha III.

Prizren

1.

TS 110/35/10 kV Theranda do të ndërprehet:

Dalja 10 [kV] Mushtishti (kodi: 32000002) prej orës 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: Sopija I, Sopija II, Dubrava, Mushtishti, Savrova, Bukoshi, Vraniqi dhe Baqevci.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive (ndërrimi/përforcimi i shtyllave dhe shtrëngimi i përçuesve).

2.

TS 35/10 kV Dikanca do të ndërprehet:

Dalja 10 [kV] Brodi (kodi: 30037003) prej orës 09:00 deri në ora 14:00

Vendet: fshati Brod dhe afariste:N.P.T “Kuk Comerc”(Motel Argjena), TS- IPKO Brod, TS- Penda HC Dikance.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive.

Ferizaj

1.

TS 110/35/10kV Ferizaj 1 do të ndërprehet:

Dalja 10 [kV] Astrit Bytyqi (kodi: 40000032 ) prej orës 10:00 deri në ora 12:00

Vendet: Rr.Kadri Zeka ,,Astrit Bytyqi, Aleksandër Mojsiu, Gazmend Zajmi, Esat Mekuli, Emin Duraku

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive rritja e fuqisë së trafostacioneve të mbingarkuara.

2.

TS 35/10kV Ferizaj III do të ndërprehet:

Dalja 10 [kV] Doganaj (kodi: 40042004) prej orës 13:30 deri në ora 16:00

Vendet: Rr.Kadri Zeka ,Astrit Bytyqi, Aleksandër Mojsiu, Gazmend Zajmi, Esat Mekuli dhe Emin Duraku.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, rritje e fuqisë së trafostacioneve të mbingarkuar.

3.

TS 110/35/10 kV Lipjan do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Sllovia (kodi: 41000003) prej ores 09:00 deri në ora 14:00

Vendet: fshatrat: D.Gushterica, G.Gushterica, Dobratin, Gadime e Ulët (një pjesë), Gllavicë, Livagjë, Marec, Sllovi dhe Smallushë.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive.

Gjilan

1.

TS 35/10 kV Gjilani I do të ndërprehet:

Dalja 10 [kV] Malisheva (kodi: 60060018) prej orës 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: Malisheva një pjesë.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, zëvendësimi i shtyllave të drurit me te betonit dhe ndërrimi i izolatorëve, përforcimi i shtyllave të tensionit të mesëm.

2.

Nga NS 35/10 kV Kllokot do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Industriali (kodi: 61065005 ) nga ora 09:00 deri 14:00

Vendet: fshatrat: Mogillë; rrugët: Zona Industriale Viti-Kllokot (një pjesë), Bizneset ne rr Kllokot-Viti, rr. e Preshevës (një pjesë) .

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive.

14.11.2022

Punime në projekte investive

Prishtinë

1.

NS 110/10 kV Prishtina 6 do të ndërprehet:

TS 10/0.4 kV Faik Konica 2 (kodi: 19100001070) prej orës 10:00 -12:00

TS 10/0.4 kV Qyteza Pejton 2 (kodi: 19100001001) prej orës 10:00 -12:00

Vendet: rr .Bulevardi Bill Kllinton ( një pjesë), rr.Mbreti Zog 1, rr.Gjure Gjakoviq( një pjesë) dhe rr.Sejdi Kryeziu.

Arsyeja: Verifikimi i daljeve 0.4kV për ndarjen e kodeve

Vërejtje! Konsumatorët gjatë këtij intervali do të ndërprehen nga 10 minuta.

Mitrovicë

1.

NS 110/10(20) [kV] Skenderaji do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Likovci (kodi: 74000001) nga ora 08:30 deri në ora 17:00

Vendet: Fshatrat: Arbëri e Epërme, Arbëri e Poshtme, Likovcë, Makërmal, Morinë, Plluzhinë, Pozhullë, Murg, Obri e Ulët, Obri e Epërme, Rrezallë, Shtuticë, Ticë, Tushil dhe një pjesë e Skenderajt

Arsyeja: Projekte investive, vendosja e shtyllave të reja të tensionit të mesëm, vendosja e konzolave, shtrirja dhe fiksimi i përçuesve.

Gjakovë

1.

NS 35/10[kV] Gjakovë I do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Cermjani në SSH Cërmjan nga ora 08:00 deri 17:00

NS 10/0.4[kV] të cilët mbesin pa tension:

NS 10/0.4[kV] Zhabel-2 (Kodi:80080012034)

NS 10/0.4[kV] IPKO (Kodi:80080012036)

NS 10/0.4[kV] Rashkoc 2 (Kodi:80080012038)

NS 10/0.4[kV] Grgoci 1 (Kodi:80080012308)

NS 10/0.4[kV] Gergoci 2 (Kodi:80080012309)

NS 10/0.4[kV] Zhabel plak (Kodi:80080012310)

NS 10/0.4[kV] Zhabel-1 (Kodi:80080012311)

NS 10/0.4[kV] Bardhaniq (Kodi:80080012313)

NS 10/0.4[kV] Bare e madhe (Kodi:80080012314)

NS 10/0.4[kV] Shqiponjë 1 (Kodi:80080012315)

NS 10/0.4[kV] Shqiponjë 2 (Kodi:80080012316)

NS 10/0.4[kV] Krelan 1 (Kodi:80080012317)

NS 10/0.4[kV] Krelan 2 (Kodi:80080012318)

NS 10/0.4[kV] Krelan 3 (Kodi:80080012319)

NS 10/0.4[kV] Krelan 4 (Kodi:80080012504)

Vendet: Zhabel, Rashkoc, Gërgoc, Bardhaniq, Bare e Madhe, Shqiponjë dhe Krelan.

Arsyeja: Projekte investive, punime në projekte investive Lot 11 Gjakove Feeder 2.

15.11.2022

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

Prishtinë

1.

Nga TS 35/10 kV Besi do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Prugovci (kodi: 10013012) prej orës 11:00 deri në ora 13:00

Vendet: Barilevë Lecët,Te kanali Besi, Leban te baza 1, Prugovc Extra Dragusha, Leban Dobratiqët, Besi Ambulanca 1, Rimanishta, Betonjerka private Lebanë, Objekti privat Deshishku, Zenit, Jaha Company, Prugovc- Zuqollët.

Arsyeja: Mirëmbajtja preventive, ndërrimi i izolatorëve mbajtës në transformator.

2.

TS 35/10 kV Besi do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Lluzhan (kodi: 10013011) prej orës 11:00 deri në ora 13:00

Vendet: Prugovci-1 ( te Villa Natyra, Vërbovcët, Lupçi i Poshtëm, Vranidolli, Tenezhdolli dhe Kazerma e FSK-s në Vranidollë.

Arsyeja: Mirëmbajtja preventive, ndërrimi i izolatorëve mbajtës në transformator.

3.

TS 220/35/10(20)kV Podujeva do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Llausha (kodi: 14000013) prej orës 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: Dumnicë, Llaushë, Doberdol, Zakut, Kërpimeh, Metehi, Repë, Tashevc, Pollatë, Dvorishtë, Sllatinë, Reçicë, Zhiti, Sylejvicë, Brecë, Tërnavicë, Murgull dhe Marincë.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive.

Mitrovicë

1.

TS 110/10(20) kV Skenderaj do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Qyteti II (kodi: 74000010) prej orës 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: Shkolla Teknike, Morava (Fidanishte), Afrim Durmishi, Shkolla Norvegjeze, Rukolli, Banesat te Komuna, Kuvendi Komunal, Rr. 28 Nëntori, Bekim Berisha Abeja, Harun Beka, Isa Boletini, Dëshmorët e Kombit, Osman Geci, Ali Gashi.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, punimi i kokave kabllovike.

2.

TS 110/10 kV Vushtrria 2 do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Nadakovc (kodi: 73000014) prej orës 09:00 deri në ora 14:00

Vendet: Btp Petroll, te përmendorja e Hamdi Feratit, Nadakovc- Gubetini, Nadakovc-blinda, Naser Imeri, Sfaraqak dhe lagjja Xhafaj.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive.

Pejë

1.

TS 35/10kV Klina do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Klina III (kodi: 52000101) prej orës 09:00 deri në ora 14:00

Vendet: Lagjja Somoni, rr . Jusuf Gërvalla, Sheshi Nëna Terezë, Sheshi Faruk Elezi, rr. Drini i Bardhë, Qendra e Rigjistrimit Civil, rr. Abedin Rexha. rr. Elena Gjika, Motel Nora, rr.e Gjimnazit, Spitali Nëna Tëreze, Shkollat e mesme “Luigj Gurakuqi” dhe “Fehmi Agani”, Lagjja Perlina dhe Lagjja Haxhaj.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive.

2.

TS 110/10 [kV] Deçani do të ndërprehet:

Dalja 10(kV) Barani (kodi:53000002) nga ora 09:00 deri në ora 16:00

Vendet: fshatrat: Baran, Baran i Epërm, Baran i Ulët, Broliq, Buqan, Dubovik, Gllogjan (një pjesë), Isniq (një pjesë), Kamenicë (një pjesë), Kosuriq, Kotradiq, Kryshec, Llugagji, Nepole, Papiq (një pjesë), Prapaqan, Qallapek, Rashiq, Turjakë, Turjakë e Epërme, Turjakë e Ulët, Vranoc, Vranoc i Vogël dhe Vranoc i Madh.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, pastrimi i linjave shpërndarëse nga vegjetacioni, ndërrimi i shtyllave të tensionit të mesëm.

Gjakovë

1.

Nga TS, Gjakova II do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Moglica (Kodi: 81000117) prej orës 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: Lagjja Brekoc. Rrugët: Domenik Përgegaj, Drenica, Minatori, Shote Galica.

Fshatrat: Moglicë, Goden, Jahoc, Prush, Raçë, Vogovë dhe Zhub.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, ndërrimi i shtyllës së dëmtuar të tensionit të mesëm në Zhub.

2.

TS 35/10 kV Gjakova I do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Piskota (Kodi: 80080008) prej orës 09:00 deri në ora 14:00

Vendet: rruga: Adonis Byci, Ahmet Korenica, Carrapatok, Dardania, Dedë Gjon Luli, Ibrahim Fehmiu, Lekë Dukagjini, Mark Lleshi, Mark Malota, Mithat Frashëri, Nënë Tereza, Pashko Vasa dhe Tivari.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive.

Prizren

1.

TS 110/10(20) kV NS 110/35/10 kV Theranda do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Studençani 2 (kodi: 32000024 ) prej orës 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: fshatrat: Samadaxhë, Studençan dhe Reshtan- një pjesë.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, (ndërrimi/përforcimi i shtyllave, shtrëngimi i përçuesve).

Ferizaj

1.

TS 35/10 kV Ferizaj 3 do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Varoshi (kodi: 40042005) prej orës 10:00 deri në ora 12:00

Vendet: fshatrat: Elezaj (një pjesë), Gërlicë (një pjesë), Greme, Çardak-Kaçaniku i Vjetër (një pjesë), Magj. Ferizaj-Kaçanik (një pjesë), Rakaj dhe Varosh.

Arsyeja Mirëmbajtje preventive, rritje e fuqisë së trafostacioneve të mbingarkuar.

2.

TS 35/10kV Kaçaniku do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Pylltaria (kodi: 40043004) prej orës 13:30 deri në ora 16:00

Vendet: Kërbliq dhe Leskovicë, Drenusha, Rakoci, Sanatoria, Llanishta, Gjurgjedelli, Runjeva, Hekurudha, Kisi, Lagje e re.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, rritje e fuqisë së trafostacioneve të mbingarkuar.

3.

TS 35/10 kV Ferizaj 3 do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Gaçka (kodi: 40042002) prej orës 09:00 deri në ora 14:00

Vendet: fshatrat: Bajnicë, Burnik, Gaçkë, Gaçkë e Epërme, Gërlicë, Gërlicë e Epërme, Gjelbin, Greme (një pjesë), Izhancë, Koshtane, Semajë dhe Varosh (një pjesë).

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive.

Gjilan

1.

TS 35/10kV Artanë do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Bunjakët (kodi: 60024002) prej orës 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: Bunjakët

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, zëvendësimi i shtyllave të drurit me të betonit dhe ndërrimi i izolatorëve, përforcimi i shtyllave të tensionit të mesëm.

1.

Nga TS 110/10[kV] Kamenica do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Koretini (kodi: 62000017) nga ora 09:00 deri 14:00

Vendet: fshtarat: Berivojcë (një pjesë), Bllatë (një pjesë), Crepanë, Domoroc, Koretin, Kormjan i Poshtëm, Kormnjan i Epërm dhe Topanicë.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive.