Lajme

Gati gjysma e Kosovës, nesër s’do të kenë rrymë nga 5 deri në 6 orë

KEDS ka njoftuar se si rrjedhojë e punimeve në rrjet, në disa zona do të ketë ndërprerje të rrymës.

Me anë të një njoftimi për media, KEDS ka traguar edhe zonat në të cilat do të ketë ndërprerje të rrymës.

Njoftimi i plotë:

Gjilan

1.

Nga TS 110/10 kV Gjilani 5 do të ndërprehet:

Dalja 10 kV J14 Rrethi (kodi: 63000014) prej orës 10:30 deri në ora 14:30

Vendet: TSB-Betonierka, TSB-Mega (rruga e Prishtinës),TSB-Ukshini (rr. e Prishtinës),TSB-Tuneli,TSB-16 (Dardania -I),TSB-25,TSB-26 (Dardania -I).

Arsyeja: Evitimin e rrezikut – vendosja e konzollës në shtyllën 12/2200 dhe bartja e përçuesve nga shtylla e vjetër në të renë.

Pejë

1.

Nga TS 110/10kV Klina do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Jashanica (kodi: 52000003) prej orës 11:00 deri në ora 15:00

Vendet: Pogragjë, Qupevë, Jellovc, Resnik, Jashanica, si dhe Led Light Tehnology.

Arsyeja: Evitim rreziku, ndërrimi i shtyllave të tensionit të mesëm në lokacionin Jashanicë – Siqevë.

2.

Nga TS 35/10kV Gurrakoci do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Dobrusha (kodi: 50052001) prej orës 13:00 deri në ora 15:00

Vendet: fshatrat: Prekallë, Dobrushë, Kashicë, Dobrushë e Epërme, Staradran, Elshan, Berisha, Mavraj, Llugat e Poshtme dhe të Epërme dhe Ruhoti.

Arsyeja: Energjizimi i trafostacionit të ri 250 kVA.

Prizren

1.

Nga TS 110/10kV Prizreni 3 do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Dardania (kodi: 31000017) prej orës 10:00 deri në ora 13:00

Vendet: Lubizhda, Skorobizhda dhe Dardania.

Arsyeja: Evitim rreziku, bartjen kabllove në shtyllën e re të betonit.

12.11.2022

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

Mitrovicë

1.

Nga TS 110/10(20) kV Skenderaj do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Qirezi (kodi:74000004) prej orës 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: Krushefc, Polac, Dashefcë, Baks, Qirez, Prellofcë, Krasaliq, Kozhicë, Krasmirofcë, Likoshan, Gradicë, Godanc.

Arsyeja: Vendosja e shtyllave 10kV.

Prizren

1.

Nga TS 110/35/10 kV Theranda do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Shpenadija (kodi: 32000023) prej orës 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: Serbica Trepetica,Shpendija, Velezha, Caparci

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive (ndërrimi/përforcimi i shtyllave, shtrëngimi i përçuesve).

2.

Nga TS 35/10 kV Prizreni IV do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Bajram Curri (kodi: 30033008) prej orës 11:00 deri në ora 14:30

Vendet: rrugët: Kukësi, Xhevat Berisha, Sali Bytyqi, Mbreti Pleurat,Bajram Curri, Uiliam Uoker; afariste:”Afioni”,Etem-Trade”,”EULEX”,”Kuk-Komerc”,”Sharri Beton” dhe “Sharri Pllast”

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, ndërrimi i grupeve matëse dhe QS.

Prishtinë

1.

Nga TS 35/10kV Koliqi do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Keqekolla Hjakobilla (kodi: 14016004) prej orës 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: Keqekollë, Prapashticë, Hajkobillë, Dabishevc dhe Mutivodë

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive (ndërrimi/përforcimi i shtyllave, shtrëngimi i përçuesve).

2.

Nga TS 35/10kV Badovc do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Mramor-Slivovë (kodi: 10014001) prej orës 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: Mramori, Slivova, Brusi, Busia, Zllasha, Viti e Marevcit, Mareci .

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive (ndërrimi/përforcimi i shtyllave, shtrëngimi i përçuesve).

3.

Nga TS 110/10(20)kV Prishtina 7 do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Dalja nr.7 (kodi: 19000078) prej orës 09:00-09:10 dhe nga ora 14:50-15:00

Vendet: Lagjja e Spitalit, Sizmir, Art Construction, Kodrina, Princesha Group, Kaëa Group, B&S Group”shpk.

Arsyeja: Krijimi i kushteve të punës pa tension, manipulim me ndarësit e tensionit të mesëm.

4.

Nga TS 110/10(20)kV Prishtina 2 do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Dalja nr.7 (kodi: 11000078) prej ores 09:00-09:10 dhe nga ora 14:50-15:00

Vendet: Bregu i Diellit 2 trafo 3, trafo 4/2, trafo 1, trafo 5, R&Rukolli”Sh.p.k, Maksutaj Privat, Prona Union, Mab-Sh.P.K, Lin Projekt dhe Naki Trade.

Arsyeja: Krijimi i kushteve të punës pa tension, manipulim me ndarësit e tensionit të mesëm.

5.

Nga TS 110/10(20)kV Prishtina 7 do të ndërprehet:

TS 10/04 kV Nr 20 (kodi: 19000078257) prej orës 09:00 deri në ora 15:00

TS 10/04 kV Faton Sinani “ART CONSTRUCTION” LLC (OB “04”-Llam “A”&”B”) (kodi: 19000078253) prej orës 09:00 deri në ora 15:00.

Vendet: Art Consruction,objekti nr. 20.

Arsyeja: Ndërrimi i kthinave në TS Valon Vataj.

6.

Nga TS 220/10kV Drenasi do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Gllobari (kodi: 16100028) prej orës 09:00 deri në ora 14:00

Vendet: Gllobari, Vërboci,Tërsteniku,Çikatovë,Gllanasellë dhe Dobrosheci.

Arsyeja: Vendosja e dy konzollave dhe një fushe përques

7.

Nga TS 35/10kV Fushë Kosova II do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Albana (kodi: 15018008) prej orës 09:00 deri në ora 14:00

Vendet: Mesbardhi I, Mesbardhi II, Bardh i Vogël, Albana e Vogël, Sllatinë e Vogël II, Albana e Madhe te Shaljanët dhe FSK-ja.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive.

Gjakovë

1.

Nga TS 35/10 kV Malisheva do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Mirusha (kodi: 82082002) prej orës 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: Rr.603 Adem Jashari (1 konsumator), Rr.Imer Krasniqi (7 konsumatorë), Rr.605 Hamdi Berisha (1 konsumator), Rr.606 Pavarësia (1 konsumator), fshatrat: Bubël, Burim, Carallukë (3 konsumatorë), Damanek, Gurbardhë, Llapçevë, Lubizhdë, Lubizhdë e Malishevës, Lumnishtë, Mirushë, Mrasor, Panorc (një pjesë), Turjakë.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventiv, ndërrimi i dy shtyllave në Panorc.

2.

Nga TS 35/10 kV Xërxa do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Ratkoci (kodi: 82081006) prej orës 09:00 deri në ora 14:00

Vendet: fshatrat: Gexhë, Radostë, Ratkoc, Xërxe (një pjesë).

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive.

Ferizaj

1.

Nga TS 35/10kV Ferizaj II do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Kosovapetrolli (kodi: 40041003) prej orës 09:00 deri në ora 14:00

Vendet: Ferizaj: rr.”G.Terbeshi”,Talinovci i Jerlive, Muhovci, Prelezi i Jerlive dhe i Muhaxherëve dhe bizniset private.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive.

2.

Nga TS 35/10 KV Shtime do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Rashinca (kodi: 41046001) prej orës 09:00 deri në ora 14:00

Vendet: Davidovci,Rashinca Muzeqina, Vojnovci dhe Gjergjaj.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive.

3.

Nga TS 35/10 kV Ferizaj III do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Ylli 1. (kodi: 40042015 ) prej orës 09:30 deri në ora 12:00

Vendet: Enver Topalli, 12 Qershori, nj pjesë e rr. Skënderbeu, Sheshi Adem Jashari dhe Ismajl Qemali.

Arsyeja: Evitimin e rrezikut, ndërrimi i trafostacionit të mbingarkuar – TS Moda.

Pejë

1.

Nga TS 110/10kV Deçani do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Lumbardhi (kodi: 53000005) prej orës 09:00 deri në ora 16:00

Vendet: Lluka e Epërme, Lluke Gecaj, Pozhari, Gllogjan, Shaptej, Lumbardh, Irzniq, Ratishe, Gramaqel dhe Maznik.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, pastrimi i linjave shpërndarëse nga vegjetacioni.

12.11.2022

Punime në projekte investive

Gjakovë

1.

Nga NS TS 35/10 kV Malisheva do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Kijeva (kodi: 82082007) prej orës 09:00 -10:00 dhe nga ora 15:00-17:00

Vendet: fshatrat: Balincë, Bubavec, Drenoc, Gollubovc, Kijevë, Llazicë, Lubizhdë, Mleqan, Plloçic, Polluzhë, Stapanicë.

Arsyeja: Krijimi I kushteve të punës pa tension, largimi i urave të tensionit të mesëm.

2.

Nga NS TS 35/10 kV Malisheva do të ndërprehet:

TS 10/04 kV GOLLUBOVCI I (kodi: 82082007012) prej orës 09:00 deri në ora 17:00

TS 10/04 kV Plloqica (kodi: 82082007013) prej orës 09:00 deri në ora 17:00

TS 10/04 kV GOLLUBOVCI II (kodi: 82082007014) prej orës 09:00 deri në ora 17:00

TS 10/04 kV Plloqica 2 Deligasht (kodi: 82082007050) prej orës 09:00 deri në ora 17:00

TS 10/04 kV Golluboc III (kodi: 82082007055) prej orës 09:00 deri në ora 17:00

Vendet: Goolubovci dhe Plloqicë.

Arsyeja: Projekte investive, ngritje të shtyllave dhe shtrirje të përçuesve.

Prishtinë

1.

TS 110/10(20)kV Prishtina 7

Nga dalja 10 kV J35 Veterniku II do të ndërprehen:

Në NS 10/0.4kV Stabiliment te Fati Im këta TS-a nga ora 09:00-10:00 dhe nga ora 15:00-17:00

1.NS 10/0.4kV Llapnasellë 3 (kodi:19000035121)

2.NS 10/0.4kV Llapnasellë 1 (kodi:19000035123)

3.NS 10/0.4kV Llapnasellë 2 (Kodi:19000035122)

4.NS 10/0.4kV Kamp- shtëpiza- Petrit Deçani (Kodi:19000035011)

5.NS 10/0.4kV “EDA” Spitali intermed Preoc (Kodi:19000035013)

6.NS 10/0.4kV NTP” ARBERIA”(Clirimi) (Kodi:19000035016)

7.NS 10/0.4kV Banesa Private te shk. L.P. (Kodi:19000035020)

8.NS 10/0.4kV Zenel Beqiri (Depo te Luli) (Kodi:19000035028)

9.NS 10/0.4kV Petroll Company (Kodi:19000035029)

10.NS 10/0.4kV Autoservis Kepa (Te Isaku) (Kodi:19000035097)

11.NS 10/0.4kV UKABI (Kodi:19000035098)

12.NS 10/0.4kV Marigona 3 (Kodi:19000035099)

13.NS 10/0.4kV JEHONA Ts Priv. (Kodi:19000035100)

14.NS 10/0.4kV NTSH” ELEKTRO AG”Alush Hasani (Kodi:19000035101)

15.NS 10/0.4kV Autosallon Toni (Kodi:19000035105)

16.NS 10/0.4kV Shaip Kadriu (Kodi:19000035153)

17.NS 10/0.4kV Grupi I bizneseve”Delux”(Toverlani)(Kodi:19000035247)

18.NS 10/0.4kV Preoci 3 ( TE Mercedesi) (Kodi:19000035003)

19.NS 10/0.4kV Mercedes Mita (Pumpa e benzinit)(Kodi:19000035004)

20.NS 10/0.4kV Muja Preniqi “Autosallon” (Kodi:19000035156)

21.NS 10/0.4kV Gani Aliu (Kodi:19000035161)

22.NS 10/0.4kV Driton Mehmeti (Kodi:19000035164)

23.NS 10/0.4kV Blerim Imeri “DEJA VU” shpk (Kodi:19000035237)

24.NS 10/0.4kV Merkom Komp. PEZHO (Arif Elshani) (Kodi:19000035039)

25.NS 10/0.4kV Fura Kobake (Kodi:19000035042)

26.NS 10/0.4kV N.T.”Luli”-Lulzim Marevci (Kodi:19000035044)

27.NS 10/0.4kV Albert Rudari (Kodi:19000035045)

28.NS 10/0.4kV Naser Mustafa-obj banesor (Kodi:19000035047)

29.NS 10/0.4kV Afrim Hoxha (Kodi:19000035048)

30.NS 10/0.4kV Afrim Krasniqi”Star Trade”SH.P.K.(Kodi:19000035137)

31.NS 10/0.4kV Objekti privat Hamdi Mehmeti(objekti Elipsa)(Kodi:19000035012)

32.NS 10/0.4kV Internation health centar (Spitali turk)Kodi:19000035043)

33.NS 10/0.4kV Betonjerka – Renulual Betoni (Kodi:19000035049)

34.NS 10/0.4kV Betoniera FITORJA (Kodi:19000035104)

35.NS 10/0.4kV Basri Shahini (Kodi:19000035108)

36.NS 10/0.4kV Kompleksi kulturor Sportiv-Llapla-Sella(Kodi:19000035109)

37.NS 10/0.4kV Muhamet Haxhimusa-objekto afarist (Kodi:19000035113)

38.NS 10/0.4kV Llapnasellë 4 (Kodi:19000035120)

39.NS 10/0.4kV NTSH “Zhaki Advertising”-Zhermin Durguti (Kodi:19000035129)

40.NS 10/0.4kV Thesar Llapashtica (Kodi:19000035138)

41.NS 10/0.4kV Durmish Hamit Durmishi “DURMISHI” shpk (Kodi:19000035146)

42.NS 10/0.4kV Hamdi Beqiri”Hart Point R.H.”Sh.p.k (Kodi:19000035159)

43.NS 10/0.4kV Nexhat Fazliu “Binni” shpk (Kodi:19000035162)

44.NS 10/0.4kV F-SHPED SH.P.K Faton Nishevci (Kodi:19000035163)

45.NS 10/0.4kV Ferki Bajrami N.T.P.AUTOSALLON”GENI” (Kodi:19000035240)

46.NS 10/0.4kV Xhemail Ismajli “VAM-TRADE”SH.P.K (Kodi:19000035241)

47.NS 10/0.4kV Besim Hetemi (Kodi:19000035245)

48.NS 10/0.4kV “AKOMA TE ISAKU”-Isak Ademi (Kodi:19000035248)

49.NS 10/0.4kV Hysen Shabani NPT “GAMMA” (Kodi:19000035249)

50.NS 10/0.4kV Te Fati IM (Kodi:19000035264)

51.NS 10/0.4 kV Albatros Company (Kodi:19000035276)

Vendet: Llapnasella 1,2,3 dhe përgjatë rrugës magjistrale Prishtinë- Ferizaj

Arsyeja: Krijimi i kushteve të punës pa tension, largimi i urave të tensionit të mesëm.

3.

Nga TS 110/10(20)kV Prishtina 7 do të ndërprehet:

TS 10/04 kV Marigona 3 (kodi: 19000035099) prej orës 09:00 deri në ora 17:00

TS 10/04 kV NTSH” ELEKTRO AG”Alush Hasani (kodi: 19000035101) prej orës 09:00 deri në ora 17:00

TS 10/04 kV Afrim Hoxha (kodi: 19000035048) prej orës 09:00 deri në ora 17:00

TS 10/04 kV Basri Shahini (kodi: 19000035108) prej orës 09:00 deri në ora 17:00

Vendet: Marigona 3, Elektro AG, Afrim Hoxha dhe Basri Shahini

Arsyeja: Projekte investive, vendosja e përçuesve në izolatorë, vendosja e kokave kabllovike.

12.11.2022

Punime nga palët e treta

Ferizaj

1.

NS TS 110/35/10kV Ferizaj 1 do të ndërprehet:

TS 10/0.4 kV Gjimnazi (kodi: 40000034010) nga ora 09:00 deri në ora 14:00

Vendet: Gjimnazi.

Arsyeja: Zhvendosja e rrjetit 0.4kV, sipas zgjidhjes teknike.