Lajme

Çka thotë Traktati i NATO-s nëse sulmohet një vend anëtar?

Sipas inteligjencës amerikane, raketat ruse që goditën të martën Ukrainën, kanë rënë edhe në Poloni duke lënë dy persona të vdekur.

Polonia është vend anëtare e NATO-s. Por çka do të thotë nëse sulmohet një vend anëtar i NATO-s?

Traktati i NATO-s, Neni 5 parashikon që nëse një aleat i NATO-s është viktimë e një sulmi të armatosur, çdo anëtar tjetër i Aleancës do ta konsiderojë këtë akt dhune si një sulm të armatosur kundër të gjithë anëtarëve dhe do të ndërmarrë veprimet që i konsideron të nevojshme për të ndihmuar aleatin e sulmuar.